Consulten en behandeingen

Wie behandel ik

In mijn praktijk behandel ik cliënten, ook kinderen, met uiteenlopende klachten zoals burn-out, gebrek aan energie en levenslust, angsten, depressiviteit, slaapproblemen. Ook gebruik ik mijn krachten om spanningen weg te nemen bij patiënten, denk bijvoorbeeld aan examenstress. Tevens behandel ik rouwverwerking en problemen met huilbaby’s

Hoelang duurt een behandeling

De duur is afhankelijk van een aantal factoren. Een behandeling kan tussen de 30 en 90 minuten duren. Ook het aantal behandelingen wisselt per patiënt. Zoals u wellicht zult begrijpen, zullen chronische en/of langdurige klachten meer behandelingen nodig hebben. Ik zal altijd met u overleggen of een voortzetting van de behandeling zinvol en wenselijk is.

Voor wie is een consult bedoeld?

Een consult helpt je als je lichamelijke, emotionele of geestelijke klachten hebt

Denk hierbij aan:

 • alle soorten van lichamelijke pijnklachten, bijv. rugpijn, nek en schouderklachten hernia, migraine;
 • stress, burn-out, depressie;
 • chronische ziekten (gewrichten, darmen etc.);
 • sportblessures;
 • stervensbegeleiding en rouwverwerking;
 • pijnbestrijding bij kanker.

Ook niet verklaarbare klachten kan ik behandelen. Bijvoorbeeld als je even niet lekker in je vel zit, je behoefte hebt om je energievoorraad aan te vullen, je last hebt van overmatig piekeren of last hebt van vermoeidheid.

Een klacht of kwaal mag wel alleen behandeld worden nadat de cliënt heeft verklaard voor deze klacht een bevoegd medicus bezocht te hebben. U hoeft geen verwijzing van een reguliere arts te hebben om door mij behandeld te worden.

Wat kan ik verwachten?

De intake duurt ongeveer anderhalf uur en begint met een kennismakingsgesprek, om zo goed uw situatie in kaart te brengen. Enkele vragen die u kunt verwachten:

 • Welke hulpvraagt heeft u bij mij gebracht;
 • Wat is uw medische voorgeschiedenis;
 • of u onder behandeling van een medisch arts bent (geweest);
 • of u medicijnen gebruikt;
 • uw verwachtingen van de behandeling.

Let wel; ik zal u nooit een behandeling bij een andere arts ontraden noch u adviseren te stoppen met medicijnen. De intake zal eindigen met een nabespreking.

Hoe werkt dat?

De behandeling bestaat meestal uit het opleggen van de handen en het maken van een strijkende beweging langs het lichaam, terwijl u op een stoel zit of op de behandeltafel ligt. U hoeft zich hiervoor niet uit te kleden.

Door deze techniek toe te passen, probeer ik inzicht te krijgen in de eventuele blokkades in uw energiesysteem. Door de blokkades op te heffen, gaat de energie weer doorstromen waardoor de afvalstoffen worden losgemaakt. Soms kan het zijn dat na de eerste behandeling de klacht(en) iets kunnen verergeren. U hoeft hierover niet ongerust te zijn; het is een tijdelijk effect en verdwijnt vanzelf. De behandeling kan ook nog dagen doorwerken terwijl u het dagelijkst leven alweer heeft opgepakt.

De nabespreking

Tijdens de nabespreking vertel ik u waar ik blokkades in uw energie heb gevonden en wat de mogelijke oorzaak van de blokkades zijn. Ook bespreken we een eventueel behandelplan of vervolgtraject.

Uit experimenteel onderzoek blijkt dat een therapeutische behandeling bij jonge kinderen, dieren en planten objectief aantoonbare effecten heeft; suggestie en het placebo-effect verklaren de werkzaamheid van de therapie niet. Ook wijst wetenschappelijk onderzoek uit dat zes van de zeven cliënten vinden dat zij baat hebben bij deze therapie.