Behandelings- en werkwijze

Wat kan u van mij verwachten

Ik werk vanuit een holistische visie, dat wil zeggen dat de mens een natuurlijk en herstellend vermogen in zich heeft. Onze levenskracht streeft voortdurend naar evenwicht. In de mens is dat ook het zelfherstellende vermogen waarmee welzijn en gezondheid in balans kan blijven.

Wat is een holistische visie?

Vanuit de holistische visie wordt de mens beschouwd als één geheel. Fysieke gevoelens, emoties, gedachten, verlangens, levensovertuiging en sociale omstandigheden zijn gebieden die allemaal verbonden zijn met elkaar. Ze beïnvloeden elkaar en kunnen niet los van elkaar gezien worden. Ze vormen samen een balans. Als op het ene niveau iets gebeurt, heeft dat effect op de andere niveaus. Het lichaam is de uiterlijke manifestatie van onszelf en als er iets uit balans is, geeft het lichaam uiting aan de verstoring door een signaal af te geven in de vorm van een symptoom of klacht.

Wat is ziek zijn?

Ziek zijn is een poging van het lichaam om aandacht te vragen voor gevoelens, situaties en ervaringen die je als mens hebt genegeerd of weggestopt. Ziek zijn geeft je de mogelijkheid om jezelf daarvan bewust te worden. Bewustwording is dan een onderdeel van je genezingsproces. Je kunt daarom zeggen dat genezen méér is dan herstellen van je klachten; je kunt beter spreken van heel worden.

Hoe helpt natuurgeneeskunde?

Als natuurgeneeskundig therapeute spoor ik, met behulp van mijn helderziende waarnemingen, blokkades in de energiebalans tussen lichaam en geest op en breng ik nieuwe energie zodat het natuurlijk genezend proces van mijn cliënt weer actief wordt.

Opleiding en beroepsverenigingen

Ik heb een beroepsopleiding op HBO niveau gevolgd en ben daarmee een natuurgeneeskundige therapeute met als specialisatie paranormale therapie. Tevens ben ik lid van de erkende beroepsvereniging “Verbond Van Energetisch Therapeuten” en geregistreerd bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg, het RBCZ; waaraan ook het klacht- en Tuchtrecht is gekoppeld. Zo weet u dat u een integere, betrouwbare, betaalbare en goed opgeleide therapeute raadpleegt.

Zorgverzekering

Bij uw zorgverzekeraar ben ik dan ook gekwalificeerd als Natuurgeneeskundig therapeute met als specialisatie paranormale therapie en bij de meeste aanvullende verzekeringen van ziektekostenverzekeringen wordt een consult dan ook vergoed. Raadpleeg hiervoor de polis van uw ziektekostenverzekering.

Werkwijze

De behandeling begint met het benoemen van uw klacht. Afhankelijk van de klacht begin ik doorgaans met het strijken van mijn beide handen langs uw hoofd, nek en schouders. Ieder mens is uniek en vraagt zijn eigen specifieke benadering.

Door het loskomen van afvalstoffen kunnen de symptomen tijdelijk toenemen.
Dit betekent juist dat de genezende energie zijn werk doet. Over het algemeen zijn er drie behandelingen nodig om het zelfherstellend vermogen te activeren.

Meer informatie

Neem u gerust contact met mij op als u meer vragen heeft over de behandelingswijze

Contactpagina